> Romania si.....democratia!

Romania si.....democratia!

Posted on miercuri, 15 august 2012 | 5 Comments


      Revolutia care a avut loc in decembrie 1989 vroia sa aduca libertate, mai bine spus o descatusare de la regimul comunist care interzicea multe din drepturi ale omului.
      Inainte de revolutie din cate am auzit de la parinti, bunici, profesori si alte persoane cu care am intrat in vorba pe tema "..cum a fost...si ce fel este?",mi-au spus ca in acea perioada chiar daca aveai destul de multe restrictii in a spune ce gandesti, in a detine mai multe proprietati,in a avea masini multe si multe alte restrictii de tot felul, lumea de atunci avea mult mai mult bun simt si erau mult mai seriosi si responsabili decat cei de acum.
      De cand a inceput aceasta "democratie" neinteleasa de poporul roman, toate s-au dat peste cap, toate lucrurile s-au intors la 360 de grade ca de exemplu:
     - prin democratie cetateanul roman intelege ca poate sa se exprime cum vrea...tipand, injurand, dand cu pumnu fara sa pateasca ceva
     - la scoala si la liceu...orele nu prea mai sunt ore, elevii nu prea mai au respect fata de invatator sau profesor, daca inainte mai primeai o palma....doua...trei ca nu ti-ai facut temele,acum..pauza...este democratie nene, daca dai in elev ai sanse sa fii dat in judecata si sa mai ramai si fara servici....democratie nu?
     -  la doctor ori la spital daca ajungi cu vro problema mai mica sau mai mare, daca nu dai spaga..nu te baga nimeni in seama, se stie  aceasta problema dar nu se iau masuri....e democratie nu?
     -  o foarte mare parte din romanii care merg la gratare ori consuma diferite produse pe strada...arunca ambalajul...unde?....pe strada.....e democratie nu?
      Sunt multe...multe lucruri de spus despre acest popor coplesit de prostie, lene, invidie si hotie la drumul mare.
      Sunt plictisit de tot ce vad in fiecare zi...parca nimic nu vrea sa se schimbe in mai bine:(
      O saptamana usoara va doresc!
  
 
      Ps: Ati aruncat ambalaje pe strada?De cate ori?O sa mai faci acest lucru?


 
    

Comments:5

  1. Si cred ca plictiseala asta no sa te lase prea curand :) o sa fie din ce in ce mai rau :) e doar o parere, sa vedem daca se transforma si in certitudine :P zi faina

    RăspundețiȘtergere
  2. hm...hm...uite ca am ajuns si pe blogul tau :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sper mereu ca o sa fie bine.....

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine te-am gasit, Ionut! :)
    Am ales acest subiect pentru ca... Lady Gaga nu-mi spune nimic
    :(
    Sunt fan Metallica, Skillet etc... Adica, ceva mai hard si versuri mai profunde :) Poate e si parerea ta, nu stiu - pentru ca... n-am citit decat titlul. Ups!

    Revolutia... Deh! Parerile sunt impartite... Pentru mine n-a fost deloc bine! Distractia era pana la ora 22... Pana la ora 01 era numai pentru straini si daca erai "prins" pe acolo aveai... amenda - in cel mai bun caz. De prin anii '80 invatam la lumina lumanarii, de cele mai multe ori si pentru din ce in ce mai multe ore... La anumite facultati - Drept, Aeronautica, Marina s.a. de gen se puteau inscrie numai cei care nu aveau rude in strainatate... Erai obligat sa ai un loc de munca... Vei zice: OK! Dar nu-i asa... Daca nu deveneai student si terminai un liceu industrial ajungeai la strung, in 3 schimburi lucrai! Liceele aveau nr limitat de locuri - la fel si facultatile (ceea ce era bine, dar pentru cei care aveau note de la foarte bune in sus) altfel... la industrial cu tine! Te legitimau pe strada si daca nu aveai legitimatie de om al munci... amenda, in cele mai multe cazuri...
    Spaga la medic se dadea si atunci - din plin! Crede-ma pe cuvant, ca am rude in "bransa" :) Nu gaseai sa cumperi nici hartie igienica!!! Imagineaza-ti cum e cu ziare! Naspa!!!! :)))
    Operele (in cea mai interesanta parte) lui Mircea Eliade, Eugen Ionescu si muuulti altii - romani sau straini - erau interzise! Cozile la alimentele de baza erau infernale! In tari straine nu puteai merge - daca nu erau tari din blocul comunist... As putea s-o tin asa pana... la o noua razmerita! Dar ceea ce vreau sa accentuez este: depinde pe cine intrebi cum a fost atunci... Depinde ce idealuri avea persoana respectiva si depinde ce... origini avea...
    Hartii si coji de seminte erau si atunci pe trotuare, in salile de cinema etc! Hotii, violuri, talharii erau si atunci, dar nu erau mediatizate la "stirile de la 5"! O avocata care a refuzat sa apere un "smecher" acuzat de viol a ajuns sa adune span in fabrica... Ceea ce vedea majoritatea populatiei nu era realitatea! Ambulanta nu venea pentru persoane care aveau peste 70 de ani!
    Democratie inteleasa gresit? Nu! Pur si simplu lipsa de educatie, de repere morale! Au lipsit si atunci, dar de FRICA oamenii nu se manifestau...
    Gata, ca ti-am facut capul mare! Te rog sa ma scuzi ca am profitat (si) de blogul tau pentru a arata si o parte a comunismului care pare mai putin cunoscuta!

    Sa nu fii plictisit! Daca vrei o tara mai frumoasa, cu oameni mai educati, fa ce am facut si noi la timpul nostru: fii exemplu pentru ceilalti! N-o sa schimbi lumea in 24 de ore dar cu rabdare vei vedea ca oamenii din imediata ta apropiere se vor schimba - daca tin la tine, daca te respecta si te vor in anturajul lor! Vorba lui Ciprian: daca crezi ca ceva e bine pentru tine, pentru viitorul tau, nu ezita! Lasa gura lumii sa vorbeasca! Gura lumii - zic batranii - o astupa numai pamantul! :)

    Sper sa nu te superi ca te voi "inregistra" pe "bloggroll" la mine :)
    Numai bine! Fie ca sperantele sa se materializeze!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sper sa ne civilizam si noi..sa fim in rand cu "lumea buna".
    Stai linistita,poti sa ma adaugi in lista ta,o sa o fac si eu doar sa imi dau seama cum.Poate diseara dupa ce vin de la servici)
    Multumesc de comentariu si te mai astept.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.