> “Multumesc”- un cuvant greu de spus

“Multumesc”- un cuvant greu de spus

Posted on joi, 23 august 2012 | 11 Comments


     Nu avem exercitiul recunostintei. Fata de cei carora le datoram ceva ne simtim mai degraba stanjeniti, decat in stare sa le aratam gratitudinea noastra. “Multumesc” e, foarte adesea, un cuvant greu de spus.
     Am constatat foarte des in ultima vreme ca oameni care ti-au cerut ajutorul il primesc cu drag,uita sa iti mai multumeasca.Am zis ca poate nu si-au dat seama si ca o vor face data viitoare,dar acest lucru nu s-a intamplat niciodata.
    Pe cat de simplu si elegant este acest cuvant persoanelor care il folosesc in mod frecvent in semn de recunostinta,pe atat de greu le este persoanelor care nu il folosesc,care nu au habar ca acest simplu"multumesc" exista si ca uneori poate face multe.
    Lucrez la Praktiker de 4 ani si jumatate,timp in care am avut parte sa intalnesc persoane cu mult bun simt,persoane care iti pot face o zi proasta intr-una buna si plina cu soare dar si persoane care au multe in comun cu populatia din jungla,fluiera,mananca seminte,sunt prosti bata,habar nu au sa faca o adunare,inmultire dupa caz,de la astfel de persoane nu am nici o asteptare....multumesc este un cuvant de lux pe care nu si-l pot permite.
     Ieri in timpul serviciului am gasit un portofel cu bani si acest lucru nu este prima oara,oamenii vin casca gura si isi lasa diferite obiecte de valoare(portofele,telefoane mobile) pe unde apuca si apoi pleaca.Am gasit acel portofel in apropierea zonei mele de lucru,m-am uitat sa vad daca are vro carte de identitate pentru a putea inapoia bunul si chiar avea.Am mers prin magazin in cautarea acelei persoane care intamplator se indrepta spre casele de marcat,i-am dat portofelul si i-am spus sa fie mai atent data viitoare ca cine stie cine il gaseste si nu-l mai vede iar el in mod de multumire s-a intors cu spatele si a plecat...frumos "multumesc" nu?
   Asa au patit si alti colegi de ai mei care au dat telefoanele sau portofelele si nici multumesc nu au primit drept recunostinta,asta este ...
    Va urez o si superba si plina cu soare!
   

   
     Ps: Acest cuvant este ca o cheie care deschide si inchide un lacat

 

Comments:11

  1. Trebuia sa ii zici tu multumesc :)) poate se simtea persoana in cauza, sau poate se facea ca ploua in continuare :)) ...Nasoala faza :P Seara faina

    RăspundețiȘtergere
  2. Hahaha! Stiu ca nu-i de râs dar ce altfel putem face? De regulă, atunci când se întâmplă ceva de genu' zic "cu placere!" si persoana ma priveste luuung si balbaie un "multumesc" :)
    Cred ca nu e atat "nesimtitirea" - desi sunt si multi nesimtiti - cat e un fel de... jena. Jena ca a fost cascat (in cazul descris de tine) sau, pur si simplu... jena... Oamenii sunt mai timizi decat par... Poate gresesc si e nesimtire dar sigur e si timiditate!

    O zi frumoasa sa ai! Si nu astepta "multumesc". Stii cum zice vorba 'ceea: binele trebuie facut asa cum se face raul: pe tacute! adic... nu trebuie sa asteptam multumiri; pur si simplu facem anumite gesturi din... reflexul firii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. Data viitoare poate o sa vina si un multumesc:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. data viitoare nu le mai inapoia...asa o sa se invete minte ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si data viitoare o sa fac la fel...multumesc de comentariu Anitza :)

      Ștergere
    2. esti prea bun pentru secolul asta, dar esti perfect pentru cineva...:P :D

      Ștergere
    3. Incerc si eu sa fiu cat mai bun si cat mai perfect pentru...scumpica mea:*:*

      Ștergere
  5. Mereu am inapoiat cand am gasit ce altii au pierdut.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Este foarte interesant cum oamenii vad acest cuvant MULTUMESC! care inseamna foarte mult si schimba foarte mult viata multor persoane.. Uite sa iti zic care este diferenta dintre unii romani ( pentru ca unii romani sunt educati .. si altii nu.. Cred ca este ceva normal , in fiecare tara sunt cazuri si cazuri .. dar asta e alta discutie..) si englezi. ;) Eu stau in Londra de ceva timp si am vazut cazuri si cazuri.. Ieri am fost la un pub .. Cand sa plec am scos telefonul din buzunar si in acelasi timp mi-au cazut banii din buzunar .. fara sa imi dau seama.. Mi-am luat la revedere si am plecat .. cand eram pe strada deodata in spatele meu vine o masina si ma intreaba daca nu am pierdut niste bani, ptr ca i-au gasit in pub.. si m-am intors si mi-au dat banii .. toata lumea era ff fericita intrun fel. si eu am fost foarte recunoscatoare .. si le-am spus MULTUMESC! Din suflet.. si s-au bucurat.. aici e ceva normal sa iti ceri scuze.. sa spui MULTUMESC.. nimeni nu se sfieste in a spune aceste cuvinte.. sau sa iti ofere ajutor.. Daca eram in Romania.. nu cred ca venea cineva sa imi zica ca au gasit niste bani si sa mii inapoieze.. Este o diferenta enorma.. Ar fi superb daca si romanii si-ar deschide ochii mai mult si s-ar comporta mai civilizat .. nu trebuie sa depui un mare efort ! Este ceva simplu si usor de facut.. nu cari pietre de moara .. Dar, asta ar insemna sa schimbi mentalitatea a 20 mil de oameni.. cam greu de realizat.. nu este destula vointa!

    Ionut chiar imi pare bine ca ai blog. Super ideea! Iti urez mult succes si ai grija de tine! fii cum esti tu .. nu te schimba! Este perfect asa! :)

    Cu mult drag , D.B.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper ca lumea o sa se sature de prostie si o sa se civilizeze intr-un final:D.
    Acest blog l-am facut si la insistenta unui prieten(Ciprian)al carui blog are ceva vechime,a zis ca nu e rau sa incerc...si am incercat,ca e bun sau rau...este al meu:)))
    Multumesc de complimente Diana Bejan, pe aceasta cale iti urez mult succes in toate activitatile tale si sa ramai la fel de zambareata si plina de viata...ca doar asta te descrie cel mai bine:*
    Te-am pupacit inzecit!:*:*:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.