> Ziua Sfântului Ion Botezătorul!

Ziua Sfântului Ion Botezătorul!

Posted on luni, 7 ianuarie 2013 | 2 Comments


 
Dupa cum bine se stie crestinii ortodocsi de pretutindeni sarbatoresc in fiecare an, in data de 7 ianuarie Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, fiul Elisabetei si al preotului Zaharia, nascut in cetatea Orini. El este cunoscut sub denumirea de “Inaintemergatorul”, pentru ca a anuntat venirea lui Hristos.
    Ioan este un nume iudaic: “Iohanan” prescurtare din “Iehohanan” si inseamna “Dumnezeu s-a milostivit”. Foarte multi romani poarta numele de Ion (forma neaosa), Ioan sau Ioana, fie ca atare, fie in diferite variante: Ionel, Nelu, Ionica, Nica, Ionut, Onut, Ionela, Nela, Ionica sau Oana, alcatuind cea mai bogata familie onomastica din Romania...deci avem un motiv in plus sa sarbatorim.:D
   Se știe din tradiția populară că Sfântul Ioan este protectorul pruncilor și se mai ține pentru ca pruncii să se nască sănătoși, fără malformații sau diformi. Totodată, ziua de Sfântul Ion este o zi de bucurie, iar cine nu se veselește în această zi va fi trist tot timpul anului,deci...hai sa zambim sa ne mearga bine tot anul.
  Se spune conform tradiției populare că după Sfânt-Ion se botează gerul, adică se înmoaie frigul și începe să se facă mai cald.
  In calitate de sarbatorit va urez tuturor celor care isi  petrec ziua numelui si nu numai,un sincer si calduros la multi ani,fericire,prosperitate si impliniri de dorinte.La multi ani!!!




Comments:2

Un produs Blogger.